 Zabere vám to hodinu času, je to vynikající a originální. Čerstvé hovězí masíčko na víně. Recept, po kterém si budete neustále přidávat!
Zabere vám to hodinu času, je to vynikající a originální. Čerstvé hovězí masíčko na víně. Recept, po kterém si budete neustále přidávat!
Potřebné ingredience:
4 ks řízků z hovězího masa
 3 lžíce hořčice
 4 ks nakládaná okurka
 1 ks cibule
 1 ks mrkev
 1/2 ks pórek
 1/4 ks celer
 3 PL rostlinný olej
 2 PL rajčatový protlak
 200 ml suché červené víno
 500 ml hovězí vývar
 1 kg brambory
 4 plátky šunka
Postup přípravy:
1) Řízky opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Jednu stranu natřeme hořčicí a obložíme plátkem šunky. Okurky a cibuli nakrájíme na tenké plátky a poklademe na maso. Zavineme a zajistíme kuchyňskou nití.
 2) Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky.
 3) V širokém hrnci rozehřívá olej a závitky v něm ze všech stran prudce opečeme. Přidáme zeleninu a protlak a chvíli spolu opékáme.
 4) Zalijeme vínem a vývarem, přičemž ze dna uvolníme připečené kousky masa. Pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 1 až 1,5 hodiny. Přičemž závitky občas otáčíme.
 5) Po uvaření maso vyjmeme a omáčku necháme trochu zredukovat. Dochutíme.
 6) Mezitím očistíme brambory a vaříme asi 25 minut v osolené vodě. Přecedíme a hotové posypeme čerstvou kerblíkem. Závitky posypeme tymiánem a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Photosource: pinterest.com
 
 

