 Lidé v Americe tento koláč prostě zbožňují. Je rychlý, jednoduchý a hlavně velmi chutný. Připravte ho také vy své návštěve nebo jednoduše rodině –  uvidíte, že z receptu budou nadšeni.
Lidé v Americe tento koláč prostě zbožňují. Je rychlý, jednoduchý a hlavně velmi chutný. Připravte ho také vy své návštěve nebo jednoduše rodině –  uvidíte, že z receptu budou nadšeni.
Tento recept je zdravější verzi, jelikož je v něm použita špaldová mouka místo klasické mouky.
Potřebné suroviny na koláč:
200 g špaldové mouky, celozrnné hladké
 100 g mouky polohrubé
 1 žloutek
 130 g vody
 120 g másla
 cukr podle potřeby
Potřebné ingredience na náplň:
5 ks jablek
 2 čajové lžičky medu
 2 čajové lžičky třtinového cukru
 skořice
 hřebíček
Postup přípravy:
1) Všechny suroviny na těsto smícháme. Těsto rozdělíme na 2 části. Jednu část dáme na plech a roztáhneme.
2) Nakrájená jablka, med, cukr, skořici a hřebíček dáme na pánev a necháme dusit. Dusíme asi 5-10 minut.
3) Pokud máme, přidáme náplň.
4) Druhou část těsta rozválíme a nakrájíme na tenké proužky. Pásky dáme mřížkovaně na koláč. Dáme -péct na 200 ° C, pečeme asi 15 minut.
A je hotovo! Dobrou chuť!
 
 

