Rádi mlsáte? Chcete si závěrem svátky pořádně osladit a připravit pro svou rodinu nějaké dobré a sladké překvapení? Máme pro vás jedinečný recept, díky kterému si pochutná celá rodina a ještě k tomu zdravě.

Čím dál častěji se v různých kuchařkách objevují recepty na zdravé sušenky (zní to skoro neuvěřitelně, že?), ale ano, takové skutečně existují. Hlavním klíčem k této zdravé pochoutce je užití ovsa. Recept je jednoduchý a skutečně si pochutnáte.

Potřebné ingredience:

1/ šálku změklého másla

1/3 šálku ztuženého tuku na vaření

1 šálek hnědého cukru

1/4 šálku cukru

2 vejce

1 lžička extraktu z vanilky

1 šálek mouky

3/4 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička mleté skořice

1/8 lžičky muškátového oříšku

3/4 lžičky soli

2-3/4 šálky ovsa, tepelně neupraveného

1 šálek rozinek

3/4 šálku čoček z bílé čokolády

Postup pečení:

1) Předehřejte si troubu na 350 stupňů a na velký plech si položte pečící papír.

2) Smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a sůl ve středně velké misce. Nechte směs chvíli odležet.

3) V další misce rozmixujte máslo, ztužený tuk a oba cukry – mixujte střední rychlostí, dokud se suroviny pořádně nespojí. Poté přidejte vejce, vanilku a pořádně to promíchejte. Přidejte mouku a opět míchejte, dokud se vše nespojí. Poté přidejte oves, rozinky a čokoládové čočky. Vše dobře promíchejte.

4) Těsto pokládejte polévkovými lžícemi na pečící papír. Na jednu sušenku dejte zhruba dvě polévkové lžíce těsta.

5) Pečte zhruba 14-15 minut – až budou mít sušenky zlatou barvu, vyndejte je a nechte úplně vychladnout.