Rádi mlsáte? Chcete si závěrem svátky pořádně osladit a připravit pro svou rodinu nějaké dobré a sladké překvapení? Máme pro vás jedinečný recept, díky kterému si pochutná celá rodina a ještě k tomu zdravě.
Čím dál častěji se v různých kuchařkách objevují recepty na zdravé sušenky (zní to skoro neuvěřitelně, že?), ale ano, takové skutečně existují. Hlavním klíčem k této zdravé pochoutce je užití ovsa. Recept je jednoduchý a skutečně si pochutnáte.
Potřebné ingredience:
1/ šálku změklého másla
1/3 šálku ztuženého tuku na vaření
1 šálek hnědého cukru
1/4 šálku cukru
2 vejce
1 lžička extraktu z vanilky
1 šálek mouky
3/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
1/8 lžičky muškátového oříšku
3/4 lžičky soli
2-3/4 šálky ovsa, tepelně neupraveného
1 šálek rozinek
3/4 šálku čoček z bílé čokolády
Postup pečení:
1) Předehřejte si troubu na 350 stupňů a na velký plech si položte pečící papír.
2) Smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a sůl ve středně velké misce. Nechte směs chvíli odležet.
3) V další misce rozmixujte máslo, ztužený tuk a oba cukry – mixujte střední rychlostí, dokud se suroviny pořádně nespojí. Poté přidejte vejce, vanilku a pořádně to promíchejte. Přidejte mouku a opět míchejte, dokud se vše nespojí. Poté přidejte oves, rozinky a čokoládové čočky. Vše dobře promíchejte.
4) Těsto pokládejte polévkovými lžícemi na pečící papír. Na jednu sušenku dejte zhruba dvě polévkové lžíce těsta.
5) Pečte zhruba 14-15 minut – až budou mít sušenky zlatou barvu, vyndejte je a nechte úplně vychladnout.