Přemýšlíte, co byste si tentokrát mohla udělat k obědu tak, aby to bylo zdravé a přitom chutné? Už nemusíte přemýšlet, přinášíme vám jedinečný a zdravý recept na domácí polévku.

Zázvor a kapusta jsou, co se zdraví týče považovány za nejlepší kousky zeleniny. Proč? Takový zázvor vás chrání před nachlazením a dokonce i podporuje spalování. Kapusta zase zpomaluje stárnutí buněk a chrání před několika typy rakoviny. Tak proč si nedopřát něco zdravého a přitom chutného?!

Příprava této polévky je naprosto jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Obsahuje 13 g bílkovin, 53g sacharidů a jen 5 gramů tuku.

K přípravě této polévky budete potřebovat:

100 g růžičkových kapustiček
1 mrkev
1 pastinák
½ cibule
½ lžičky nastrouhaného zázvoru
250 ml zeleninového vývaru
1 lžička řepkového oleje
1 kulička nového koření
bobkový list
sůl, pepř
petrželka na ozdobu a 2 plátky žitného chleba

Postup:

Na řepkovém oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěnou na kostičky nakrájenou mrkev a pastinák. Podlijeme troškou vody a chvilku dusíme na mírném ohni. Poté přilijeme zeleninový vývar a přidáme zázvor, nové koření, bobkový list, kuličku pepře a osolíme. Vaříme asi 5 minut, poté přidáme na 3 minuty napůl rozkrojené hlavičky kapustičky. Vyndáme z polévky koření, ozdobíme petrželkou a podáváme s kouskem pečiva.

Pro jemnější chuť můžete přidat také zakysanou smetanu.