Překyselený organizmus nesymbolizuje nic dobrého. Bohužel i obyčejná pitná voda má takové pH, které našemu zdraví příliš nepomáhá. Zajímá vás, v jaké výši je její pH a jaká hodnota by byla optimální?

Okyseluje se celá planeta

Překyselený organizmus přispívá k rozvoji nemocí. Pravdou zůstává, že se z dlouhodobého hlediska postupně překyseluje celá naše planeta. To má pochopitelně dopad na kvalitu půdy a vody, kterou následně konzumujeme. Díky tomu má voda mnohem kyselejší pH než dříve a v půdě ubývají důležité zásadité minerály. A ty poté nenajdeme ani v ovoci nebo zelenině.

TIP: Překyselení organizmu můžete regulovat konzumací zásaditých potravin. Tou vůbec nejzásaditější je přitom čínská houba Reishi.

Jak je na tom voda z kohoutku

Vezměme si nejprve obyčejnou vodu z kohoutku. Její pH už dávno není to, co bývalo. Pokud byste ji změřili pH metrem, zjistili byste hodnotu kolem pH 6. Ale vodu bychom ve skutečnosti měli pít tak, aby její pH bylo v rozmezí 7-9. Díky tomu bychom mohli své tělo odkyselovat.

Pravdou dále zůstává, že kupované nápoje nás mohou zakyselovat ještě více. Obzvláště na pozoru bychom měli být u nápojů sycených CO2. Třeba colové nápoje mají pH zhruba kolem 2,5.

Jak své tělo odkyselit

Abychom překyselení organizmu předešli, měli bychom konzumovat zásadité potraviny. Vůbec nejzásaditější potravinou na světě je přitom čínská houba Reishi. Tu můžete konzumovat buď ve formě doplňků stravy nebo si zakoupit speciální produkty Reishi. Na výběr máte třeba kávu, čaj nebo horkou čokoládu.

Více informací o houbě Reishi najdete na www.kavareishi.cz.

 

Sdílet